Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Kirjoittamisesta   Teokset   Palkinnot   Tekstinäytteet   Lähteet   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Hannu Niklander

Karkkila, Vihti


Nuoren Hannu Niklanderin ensimmäinen lehtijuttu oli 17-vuotiaana Elanto-lehteen kirjoitettu matkajuttu Portugalista. Varsinaisen uransa Niklander aloitti lyriikalla. Vuonna 1971 hän voitti Nuoren Voiman Liiton runokilpailun ja pääsi palkinnoksi Oriveden opiston pitkälle kirjoittajakurssille. Tämä oli lopullinen kimmoke kirjailijanuralle.

Ensimmäinen runokirja, Kotiin päin, ilmestyi vuonna 1974. ”Siitä alkoivat ongelmat”, kirjailija on naurahtanut, tarkoittaen sillä toisen teoksen kirjoittamisen vaikeutta, joka monelle kirjailijalle tulee ensimmäisen teoksen julkaisun jälkeen. Ensimmäiset runoteokset kertovat arkipäivän tapahtumista, maaseudusta sekä sen ihmisistä ja eläimistä. Hän pohtii elämänmenoa välillä väkevänkin huumorin höystämänä. Syksyllä 2008 ilmestyi Kanada-aiheinen runoteos "Hopeatornien maa".

Niklanderilta on ilmestynyt kaiken kaikkiaan (vuoteen 2001 mennessä) kuusi runoteosta, kolme matkakirjaa, proosateoksia, Kössi Kaatran pienoiselämäkerta sekä pienoisnäytelmä. Hänen tuotannosta osan muodostavat myös nuortenkirjat ja lastenkirjasuomennokset.

Novellikokoelma Ansionsa mukaan, ilmestyi vuonna 2009.

Vuonna 2012 ilmestynyt Taivaalla tutut tähdet on kirjailijan omien sanojen mukaan "vihtiläisin kirjani tähän mennessä, kunnianosoitus eteläsuomalaiselle maaseudulle, ajankuvaa 1970- ja 1980- lukujen taitteesta, surullisen toiveikas rakkaustarina, kuvaus sukupolvien välisestä kauniista ystävyydestä, länsiuusmaalainen murrekokeilu".

Vuonna 2014 ilmestyi Luon katseen luoteeseen

Vuonna 2015 ilmestyneessä pakinakokoelmassa Kuinka saa sanoa kirjailija pohtii käsityksiä kulttuurista, kielestä ja ajankohtaisista ilmiöistä.

Kolmelta mantereelta - matkakertomuksia maailmalta (2016) vie lukijan souturetkelle kotijärvelle Vernen innoittamana, hurjastelevan taksikuskin seuraan Afrikassa, kirjallisuuskurssille Kiinassa ym.

Lyhytproosakokoelman Rikottua lasia (2017) tarinat kertovat elämän eri vaiheista, muistoista ja luopumisesta.

Matkakertomuskokoelma Euraasian muistot (2018) kuljettaa lukijansa Suomesta Euroopan halki Mongoliaan, sieltä Taiwanin ja Sigaporen kautta Intiaan ja Lähi-itään.