Ville Suhonen

Vihti


Suhonen saa aiheet kirjoituksiinsa monesta eri lähteestä. Hän seuraa elämää ympärillään, maailman ja kotimaan tapahtumia, seurustelee ihmisten kanssa. Lisäksi Suhonen lukee paljon niin lehtiä kuin kirjoja. Ideat kirjoituksiin voivatkin tulla hyvin erilaisista paikoista tai asioista. Jotkin asiat alkavat kiinnostaa toisia enemmän, sitten aihetta tulee tutkituksi lisää, ja äkkiä hän huomaa, että siinäpä oiva aihe teokseksi. Valittu aihe määrittelee pitkälti myös teoksen tyylin.
 
Suhosen teosten luomisprosessissa on lukuisia eri vaiheita. Aluksi hän suunnittelee ennakolta aihettaan ja tekee tutkimustyötä. Seuraavaksi vuorossa on tarinan kehittely, henkilöhahmojen luominen ja juonen kirjoittaminen. Viimeisenä vuorossa on tietysti varsinaisen teoksen kirjoittaminen.

Suhonen sanoo kirjoittamisensa olevan inspiraatiota, mutta sitä ei synny ellei ole
valmistautunut eli kerännyt pohjamateriaalia ja ryhdy yksinkertaisesti töihin. Pelkästään odottamalla hän ei saa lainkaan inspiraatiota.

”Kirjoitan fiktiota eli kaikki tarinani ovat mielikuvituksen tuotetta, vaikka monet asiat niissä pohjautuvatkin tosiasioihin”, kirjailija toteaa. Niin ikään Suhosen luomat henkilöhahmot ovat kokonaan mielikuvituksen tuotetta, niissä ei ole kenenkään tietyn henkilön luonteenpiirteitä.

Ville Suhonen kirjoittaa kirjansa kotona, työhuoneella ja kesäasunnoilla. Työrytmiään kirjailija kuvaa epäsäännölliseksi. Tämä johtuu lasten tarpeista ja Suhosen toisesta työstä elokuvaohjaajana. Tekstiä syntyykin parhaiten aamupäivällä ja iltamyöhällä.

Kirjoittamiseen huolella valmistautuminen on Suhoselle ominainen piirre. Hän tietää pitkälti etukäteen, mitä tulee kirjoittamaan. Tietysti monet yksityiskohdat syntyvät usein spontaanisti, kirjoittamisen ohessa.