Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Kirjoittamisesta   Teokset   Palkinnot   Tekstinäytteet   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Anna-Mari Kaskinen

Lohja


Anna-Mari Kaskinen tunnetaan kirjailijana, runoilijana, sanoittajana ja käsikirjoittajana. Hän on kirjoittanut yli kolmekymmentä messua, musikaalia ja musiikkinäytelmää. Niistä kuuluisimpia lienevät Liekit-musikaali sekä kultalevyn saanut Hiljaisuuden messu. Laaja tuotanto käsittää lastenkirjoja, runoja, sanoituksia, messuja ja musikaaleja, hartauskirjoja, pakinoita, lehtikolumneja, käännöksiä ym.

Anna-Mari Kaskisen runot ovat muuntuneet lauluiksi säveltäjä Pekka Simojoen käsissä ja heidän tuotantoaan on julkaistu lukuisilla levyillä. Kaskinen tunnetaan myös Petri Laaksosen laulujen sanoittajana.

Lastenkirja Alisa ja tyttö toisesta maasta (1991)

Kaikenmaailman Kottaraiset (1997) ja Kottaraiset ja karttakeppi (1998) kertovat Kottaraisen perheestä hieman nykyaikaisten Kiljusten tapaan. Vanhempien ja lasten elämä ei ole kovinkaan sovinnaista, mutta huumori ja yllättävät käänteet

Kesällä 2002 saivat ensi-iltansa hänen kirjoittamansa ja Arto Myllärisen ohjaamat näytelmät Paikkarin poika, joka kertoo Elias Lönnrotin lapsuudesta sekä julistaja Erkki Lemisen elämästä kertova Ihmisen tie.

Kaskisen lyriikkaa on käännetty mm. englanniksi, kiinaksi, norjaksi, ruotsiksi, saksaksi, tanskaksi, unkariksi, venäjäksi ja viroksi.

Nykyisessä virsikirjassa on seitsemän Anna-Mari Kaskisen sanoittamaa virttä.